Minecraft: Education Edition

Minecraft: Education Edition i utbildning

Minecraft: Education Edition liknar originalet men har några ytterligare funktioner anpassat just för klassrumssituationer. Bland annat finns en kamera att dokumentera spelvärlden med samt möjligheter att skapa egna datorstyrda figurer som utbildar eller guidar användarna. Upp till 30 elever kan spela tillsammans utan en separat server, vilket givetvis är mycket användbart för en skolklass.

Utbildningsinsatsen innehåller en grundläggande genomgång av Minecraft: Education Edition och exempel på lektionsupplägg som är lämpliga för olika årskurser. Utbildningen varvar föreläsningsdelar med workshops där deltagarna får skapa och genomföra uppgifter tillsammans. Vi tycker att det är mycket viktigt att utbildningen innehåller moment där lärarna själva får testa att använda Minecraft och på så sätt själva förstå verktygets potential för utbildning. Genom att själva spela spelet kan de genast börja planera för hur just de vill använda spelet i sin undervisning.

Haldors utbildningar genomförs av certifierade och legitimerade lärare och utgår från skolornas behov. Vi kommer gärna till er skola!

Intresseanmälan, utbildning i Minecraft

Fyll i dina kontaktuppgifter och vilken utbildning du är intresserad av så hör vi av oss! 

Ditt namn (*)

Din epost (*)

Ämne (*)

Telefonnummer (*)

Ditt meddelande

Fyll i bokstäverna för att förhindra skräppost:
captcha