skip to Main Content

Plagieringskontroll i Microsoft Teams for Education

 

 

 

Första integrationen i Teams for Education blir plagieringskontroll.

I höst kommer lärarna direkt i Office 365 funktionen Teams for Education kunna skicka dokument till Urkund för plagieringskontroll. Den 2 maj 2017 släppte Microsoft nyheten om deras satsning på Teams för skolor.

Lärare på gymnasienivå vill göra en plagieringskontroll vid varje inlämning, prov och skrivuppgifter eftersom det är så vanligt förekommande med fusk. Med den nya funktionen kan lärarna enkelt markera vilka dokument som skall skickas för plagieringskontroll direkt i deras digitala klassrum samt uppgiftsfunktion och läraren får dessutom tillbaka svaren direkt i Teams for Education.
Haldors mål med den nya funktionen är att minska lärarnas administrativa arbete. Tidigare har lärarna behövt samla ihop dokumenten som skall plagieringskontrolleras och mejlat dessa till Urkund och även resultatet har kommit tillbaka genom mejl.
Funktionen kommer inom kort finnas på Office Store men vill ni redan nu installera funktionen och börja testa, kontakta Haldor.

-Vår satsning inom utbildning och skola är större än någonsin tidigare. Tillsammans med våra partners skapar vi nya möjligheter för skolor att utnyttja kraften i digitaliseringen. Haldors lösning tar till vara just denna kraft och jag är säker på att alla skolor kan få stor nytta av dessa verktyg i sin vardag, säger Joke Palmkvist, affärsområdeschef för skola och högre utbildning på Microsoft.

– Vi på Haldor ser stora fördelar för skolor att använda Microsoft Teams for Education, därför satsar vi på att bygga integrationer som förenklar lärarnas arbetsuppgifter genom att samla funktioner under Microsoft Office 365. – Sara Zetterberg, VD, Haldor AB

– Vi ser fram emot att få vara en del i det spännande projekt som Haldor nu tillsammans med Microsoft inleder genom att integrera URKUND i Teams for Education och hoppas på ett långt och givande samarbete med Haldor. Peter Witasp, Operativ chef, URKUND

Back To Top